Ιδέες και στρατηγικές για διαφήμιση ακαδημίας ποδοσφαίρου μέσω διαδικτύου.

Published by George Klitou on

Απλές και χρήσιμες στρατηγικές για να προωθήσετε την ακαδημία σας διαδικτυακά και να κτίσετε κοινό.

Πως ένας γονιός αποφασίζει ποια ακαδημία είναι η καλύτερη για να πάρει το παιδί του; Πιστεύω πως υπάρχουν διάφοροι λόγοι αλλά δυο είναι οι επικρατέστεροι.

Είτε λοιπόν είναι επειδή το πρότεινε ένας φίλος από δική του εμπειρία, είτε άπλα ο γονιός επιλέγει την ακαδημία της ομάδας που υποστηρίζει ο ίδιος. Στην δεύτερη περίπτωση δεν μπορείς να κανείς και πολλά. Αν είσαι ιδιοκτήτης ακαδημίας δεν είναι τόσο εύκολο να του αλλάξεις γνώμη αλλά όχι αδύνατο. Η πρώτη περίπτωση όμως βασίζεται εντελώς στην εμπιστοσύνη. Ακούμε βασικά την γνώμη κάποιου που εμπιστευόμαστε και μετά από σκέψη παίρνουμε την απόφαση μας. Το σημείο που θέλω να τονίσω εδώ είναι η δύναμη της εμπιστοσύνης για να πάρουμε μια απόφαση και πως επηρεαζόμαστε από την γνώμη των άλλων. Για αυτό τον λόγο η διαφήμιση από στόμα σε στόμα είναι τόσο δυνατή και σημαντική, ειδικά σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις.  Οι άνθρωποι αγοράζουμε πράγματα όταν μας τα συστήνει ένας φίλος ή απλά διότι έχουν καλή βαθμολογία στο διαδίκτυο.

Ελπίζω λοιπόν και εσείς σαν επαγγελματίες να έχετε κοινό που σας συστήνει σε άλλους. Πολύ πιθανόν έτσι να κτίσατε την πελατεία σας.

Αν θέλετε λοιπόν να αυξήσετε την εμπιστοσύνη από το κοινό στην ακαδημία σας , τότε συνεχίστε να διαβάζετε.

Έχετε τα μέσα να κτίσετε από μόνοι σας εμπιστοσύνη και να ενδυναμώσετε το όνομα σας μέσω διαδικτυακού μάρκετινγκ και κυρίως κοινωνικών δικτύων, ακλουθώντας απλές πρακτικές σε καθημερινή βάση.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν να προσπαθήσω να δώσω μερικές χρήσιμες ιδέες και στρατηγικές για ποδοσφαιρικές ακαδημίες ή προσωπικούς προπονητές για το τι είδους περιεχόμενο μπορούν να μοιραστούν και πώς να το εκτελέσουν εύκολα μόνοι τους. Η λογική της πιο κάτω στρατηγικής βασίζεται στο κτίσιμο εμπιστοσύνης του brand στο υφιστάμενο κοινό και στο πιθανό μελλοντικό πελατολόγιο, δημιουργώντας μια καλή σχέση μέσω ποιοτικού περιεχομένου που θα διανέμεται στα κοινωνικά δίκτυα κλπ.

Διαβάστε λοιπόν πιο κάτω, χρήσιμες ιδέες και στρατηγικές διαδικτυακού μάρκετινγκ που μπορείτε να εφαρμόσετε οι ίδιοι.

Συμβουλές διατροφής για νέους αθλητές.

Το να μεγαλώνετε ένα νεαρό μελλοντικό αθλητή συνεπάγεται πειθαρχία και αρκετές θυσίες. Ένας γονιός αντιλαμβάνεται πόσο σημαντική είναι η διατροφή των παιδιών και ειδικά όταν αυτά ακλουθούν εξουθενωτικό πρόγραμμα καθημερινά και σκληρή προπόνηση. Πρέπει να διασφαλίζεται η ενέργεια τους και την γρήγορη αποκατάσταση τους. Ένας επαγγελματίας όπως εσάς λοιπόν που δουλεύει με αυτές τις ηλικίες θα μπορούσε να συμβουλεύσει τους γονείς σε αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Μοιραστείτε λοιπόν μαζί τους, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα σημαντικές πληροφορίες-συμβουλές διατροφής. Πχ γεύματα γρήγορης επαναφοράς, γεύματα ιδανικά πριν τον αγώνα, πόσο νερό πρέπει να πίνουν, τι άλλο είναι καλό να πίνουν και πόσο πρέπει να κοιμούνται.

Δείξετε λοιπόν ότι νοιάζεστε σαν προπονητές και να είστε σίγουροι ότι οι γονείς θα το εκτιμήσουν. Έτσι κτίζετε εμπιστοσύνη. Μοιραστείτε πληροφορίες διατροφής, γρήγορα καθημερινά γεύματα και αν μπορείτε ακόμα και εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής. Ανεβάστε άρθρα , γραφικά , ακόμα και βίντεο να δώσετε αυτές τις συμβουλές στα κοινωνικά δίκτυα.

Καλές συνήθειες για νέους αθλητές.

Το να υιοθετούν καλές συνήθειες είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά. Ακόμα πιο σημαντικό για τους νεαρούς αθλητές που πρέπει μεγαλώνοντας να είναι πειθαρχημένοι αλλά να εξελιχτούν προσωπικά αλλά και σαν παίχτες σε ομαδικό επίπεδο. Οι καλές συνήθεις μπορεί να είναι οτιδήποτε όπως γνωρίζετε. Από ένα απλό ευχαριστώ ή ένα μπράβο-χειροκρότημα στους συμπαίκτες τους, μέχρι το να τρώνε τα λαχανικά και τα φρούτα τους  ή να πηγαίνουν για ύπνο νωρίς.

Εσείς λοιπόν σαν προπονητές προσπαθήστε να περάσετε καλές συνήθειες μόνο στους παίχτες  σας αλλά να εμπνεύσετε, να διδάξετε τους γονιούς να κάνουν το ίδιο. Οι γονείς περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά και σίγουρα χρειάζονται μερικές συμβουλές για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να εξελιχτούν ως άτομα και ως μέλη μιας ομάδας. Μοιραστείτε λοιπόν τις γνώσεις σας σε αυτό το σημαντικό ζήτημα και βοηθείστε μαζί με τους γονείς, να  γίνουν τα παιδιά καλοί αθλητές αλλά κυρίως σωστοί άνθρωποι. Δημιουργήστε άρθρα, αναρτήσεις με συμβουλές, μοιραστείτε σύντομα ενημερωτικά βίντεο μέσα από Facebook, Instagram και LinkedIn.

Μεγάλοι ποδοσφαιριστές και πως τα κατάφεραν. Παραδείγματα.

Ενθάρρυνση χρειάζονται όχι μόνο οι αθλητές αλλά και οι γονείς τους. Κατ’ ακρίβια όλοι μας χρειαζόμαστε κατά καιρούς. Για καλή σας τύχη υπάρχουν άπειρα παραδείγματα και ιστορίες επιτυχίας από αθλητές που ξεκίνησαν από το μηδέν και κατέληξαν στην κορυφή.

Ως προπονητές έχετε την ευθύνη να ενθαρρύνετε και να «ανεβάζετε» την ψυχολογία σε παιδιά και γονείς με διάφορους τρόπους. Σίγουρα το κάνετε ήδη πριν και μετά ένα αγώνα. Όμως μέσω των κοινωνικών δικτύων μπορείτε να το κάνετε πιο εντατικά σε καθημερινή συχνότητα και να διασφαλίσετε ότι περνά το μήνυμα σας. Υπάρχουν αμέτρητα βίντεο με ιστορίες και παραδείγματα στο διαδίκτυο που μπορείτε να σχολιάσετε με δική σας άποψη και να δημιουργήσετε συζήτηση. Μοιραστείτε λοιπόν αυτό το υλικό σε κάθε δυνατή κοινωνική πλατφόρμα.

Ασκήσεις  για το σπίτι – διαμόρφωση κριτικής σκέψης μέσα στο παιχνίδι.

Ως προπονητές ξέρετε την σημασία της κριτικής σκέψης και της λήψης αποφάσεων μέσα στο παιχνίδι. Τα παιδιά πρέπει βεβαίως να αναπτύξουν τέτοια χαρίσματα μέσα από ασκήσεις από ότι γνωρίζω. Μπορείτε λοιπόν να μοιραστείτε την γνώση σας δείχνοντας μερικές απλές ασκήσεις που μπορούν να εφαρμόσουν οι ίδιοι οι γονείς στα παιδιά τους στο σπίτι.

Να θυμάστε πάντα ότι ο βασικός σκοπός σας είναι να εμπνεύσετε και να ενθαρρύνετε τους γονιούς να βοηθούν και οι ίδιοι τα παιδιά τους.

Ασκήσεις ενδυνάμωσης ή βελτίωσης της τεχνικής που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι.

Παρομοίως  με την προηγούμενη ιδέα. Μοιραστείτε, εξηγήστε και ενθαρρύνετε τους γονιούς να δουλέψου στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε τα κοινωνικά δίκτυα, κοινοποιήστε βίντεο και φωτογραφίες, αλλά να θυμάστε ότι ένα καλογραμμένο άρθρο στην σελίδα σας θα ενδυναμώσει το SEO προσελκύοντας επισκέπτες.

Η άσκηση της ημέρας (μέσω Instagram και Facebook Stories καθημερινά).

Τα Facebook και Instagram stories είναι φανταστικά εργαλεία για να χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση και να έχετε επαφή με το κοινό σας ανεβάζοντας μικρά βίντεο ή φωτογραφίες. Απλά βιντεογραφήστε ή απαθανατίστε μια απλή άσκηση την ημέρα δείχνοντας στο κοινό (γονείς ,υποψήφιους γονείς αλλά και επαγγελματίες) την γνώση σας αλλά και την καθημερινότητα σας δουλεύοντας με τα παιδιά. Εάν θέλετε μπορείτε ακόμα να επεξηγήσετε την άσκηση και τον σκοπό της. Ένας πολύ καλός τρόπος να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη προς το άτομο σας, που είναι και ο σκοπός μας.

Η φιλοσοφία της ακαδημίας.

Ως διευθυντής ακαδημίας αλλά και προπονητής είναι σωστό να συζητάτε και να τοποθετήστε μια κάθε τόσο για τα αποτελέσματα και την πορεία των ομάδων σας, αλλά επίσης να εκφράζετε την φιλοσοφία των ακαδημιών σας.

Πολλές φορές τα αποτελέσματα δεν παίζουν κανένα ρόλο σωστά; Μιλήστε για τα πλάνα της ακαδημίας σας ώστε οι γονείς (πελάτες και μη) να αντιλαμβάνονται το όραμα σας. Εάν συμμερίζονται την ίδια φιλοσοφία έχοντας το ίδιο σκεπτικό μαζί σας οι γονείς, τότε ανοίγουν σημαντικοί δρόμοι επικοινωνίας και κατανόησης.

Οι φιλοσοφία της ακαδημίας σας μπορεί να  εξηγηθεί με όποιο τρόπο εσείς νιώθετε πιο άνετα. Ξεκινήστε την τώρα την επικοινωνία  με μικρές κοινοποιήσεις σε Facebook, Twitter, άρθρα ή και σύντομα βίντεο.

Γνωρίστε τους προπονητές.

Ο κόσμος σίγουρα θα θέλει να ξέρει την ομάδα που σας πλαισιώνει και τους προπονητές που προπονούν τα παιδιά τους. Οι γονείς πάντα θέλουν να ξέρουν ποιοι είναι η «δάσκαλοι» σε ένα σχολείο. Μιλήστε λοιπόν με τους προπονητές σας και βρείτε ένα τρόπο να τους παρουσιάζετε με τον οποίο να νιώθουν και οι ίδιοι άνετα. Όπως πρότεινα προηγουμένως την «Άσκηση της ημέρας», μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να παρουσιάζετε στο κοινό και τους προπονητές σας.

Οι καλύτερες στιγμές του ποδοσφαίρου.

Απλό και εύκολο. Οι ακόλουθοι σας είναι και λάτρεις του αθλήματος, οπότε είναι εύκολο να τους εμπνεύσετε, να τους παρακινήσετε και να τους διασκεδάσετε με βίντεο από κορυφαίες ποδοσφαιρικές στιγμές. Όταν στερέψετε από ιδέες για κοινοποίηση κάντε αυτό το απλό πράγμα. Ευτυχώς υπάρχει και το YouTube.

Τα νέα του πρωταθλήματος.

Μάλλον το κάνετε ήδη. Ας μην επεκταθούμε άλλο εδώ.

Οργανώστε μηνιαίες συναντήσεις με τους γονείς (ή τα παιδιά)

Αυτή η τακτική είναι καλό να γίνεται με προσωπική επαφή. Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι γονείς θέλουν να ακούσουν και να ακουστούν. Επιπρόσθετα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γκρουπ ή φόρουμ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο για να κρατάτε επαφή.