Απλές, χρήσιμες ιδέες και στρατηγικές διαδικτυακού μάρκετινγκ για Κτηματομεσιτικά γραφεία.

Published by George Klitou on

Γιατί λοιπόν κάποιος να αγοράσει μια περιουσία από το γραφείο σας και όχι από κάποιο ανταγωνιστή σας; Θα σκέφτεστε ότι η καλύτερη περιουσία κερδίζει σωστά; Η πεποίθηση μου είναι ότι για μια τόσο σημαντική αγορά η εμπιστοσύνη παίζει τεράστιο ρόλο για τον αγοραστή. Ο σκοπός σας, σαν κτηματομεσίτης θα πρέπει να είναι να κερδίσετε την απόλυτη εμπιστοσύνη του κοινού και του κάθε πιθανού αγοραστή πολύ πιο πριν έρθει η σημαντική στιγμή της αγοράς-επένδυσης.

Μια τέτοιου είδους στρατηγική προφανώς θα πρέπει να υιοθετηθεί σε μια πιο γενική μορφή, δηλαδή μέσω όλων των μέσων μάρκετινγκ (όχι μόνο διαδικτυακά).

Για να πετύχετε κάτι τέτοιο θα πρέπει να δημιουργήσετε καθιερώσετε μια δυναμική παρουσία επιδεικνύοντας την γνώση και τον επαγγελματισμό σας επί καθημερινής βάσης σε όσο πιο πολλά κανάλια μπορείτε (διαδικτυακά και μη).

Διαβάστε λοιπόν πιο κάτω, χρήσιμες ιδέες και στρατηγικές διαδικτυακού μάρκετινγκ που μπορείτε να εφαρμόσετε οι ίδιοι.

Δημιουργήστε  ενδιαφέρον περιεχόμενο για τους υποψήφιους αγοραστές σας.

Σε αυτό το άρθρο προσπαθώ να διαθέσω κάποιες ιδέες για το πώς μπορείτε να διαφημίζετε το κτηματομεσιτικό γραφείο σας ή τις υπηρεσίες σας και πώς να εφαρμόσετε κάποιες στρατηγικές για να έχετε σταθερή παρουσία με δημιουργία ενδιαφέρον περιεχομένου κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του κοινού σας.

Το ακίνητο-ευκαιρία της βδομάδας για αγορά ή ενοίκιο.

Διαφημίστε- προωθήστε την ευκαιρία της βδομάδας γιατί μπορεί να φανεί χρήσιμο σε επενδυτές η απλά αυτούς που ψάχνουν με υπομονή και περιμένουν να πετύχουν την κατάλληλη ευκαιρία. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι μέσα από τόσα ακίνητα κάποια είναι εξαιρετικές περιπτώσεις. Ένα άρθρο ή μια αναλυτική δημοσίευση στο Facebook με όλα τα υπέρ και τα κακά, συμπεριλαμβανομένων εικόνων αλλά και την άποψη σας για το συγκεκριμένο ακίνητο μπορούν να πείσουν τον πιθανό αγοραστή για την ευκαιρία που του παρουσιάζετε.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε κάθε φορά την σημασία της καλής φωτογραφίας κάθε φορά που διαφημίζουμε κάποιο ακίνητο. Αναφέρομαι σε αυτό διότι μέσα από δική μου πρόσφατη εμπειρία για εξεύρεση ακίνητου κατάλαβα ότι οι περισσότεροι αδικούν  την περιουσία που θέλουν να πουλήσουν μέσα από τις φωτογραφίες και σε πολλές περιπτώσεις είναι χάλια.

Τρόποι να εντοπίσετε ένα καλοδιατηρημένο ακίνητο πριν αγοράσετε.

Για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του κοινού, όπως ανάφερα πιο πάνω, θα πρέπει να μοιραστείτε τις γνώσεις και τον επαγγελματισμό σας στους πιθανούς αγοραστές και να μοιραστείτε κάποια «μυστικά» για να επιλέγουν μια καλή περίπτωση ακίνητου.

Εφόσον έχετε τις γνώσεις, μπορείτε να τους δώσετε συμβουλές για να εντοπίζουν σημάδια φθοράς, υγρασίας, πιθανά έξοδα συντήρησης που μπορεί να προκύψουν και δεν έχουν το «μάτι» να τα εντοπίσουν. Οι περισσότεροι από εμάς αγοράζουν μόνο μια φορά στην ζωή τους σπίτι και είναι συνηθισμένο και αναμενόμενο να την «πάθουν» επειδή προέκυψαν προβλήματα στο άμεσο μέλλον που πολλές φορές οι ιδιοκτήτες κρύβουν.

Μερικές συμβουλές μπορούν για παράδειγμα να είναι το πώς θα εντοπίσουν προβλήματα μούχλας, υγρασίας, κακής μόνωσης (και ηχομόνωσης) και γενικά πως μπορούν να επιθεωρήσουν αν ένα κτίριο βρίσκετε σε καλή κατάσταση. Πιστέψτε με, ένας μέσος άνθρωπος όπως εμένα δεν έχει ιδέα πώς να βρίσκει τέτοια προβλήματα. Όλες αυτές λοιπόν οι συμβουλές που θα κερδίσουν το κοινό σας και θα τους κάνουν να σας εμπιστευτούν, μπορούν να γίνονται share σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα αλλά και φυσικά στην σελίδα του γραφείου σας.

Περιοχές με μελλοντική ανάπτυξη. Που να επενδύσετε;

Ακόμα ένας τρόπος να δείξετε την γνώση σας και να προσφέρετε πολύτιμα στοιχεία για περιοχές που θα ανεβάσουν τιμή στα επόμενα χρόνια. Τέτοια στοιχεία σίγουρα θα ενδιαφέρουν μελλοντικούς αγοραστές και επενδυτές. Εσείς ξέρετε καλύτερα σε ποιες περιοχές υπάρχει ανάπτυξη ή θα υπάρξει στα επόμενα χρόνια. Τέτοια στοιχεία μπορείτε να τα μαζέψετε βλέποντας τις υπηρεσίες που υπάρχουν στην περιοχή, που βρίσκεται σε σχέση με το κέντρο, την παραλία, ήσυχη γειτονιά, γρήγορη έξοδος στον αυτοκινητόδρομο και πολλού άλλους λόγους που μπορεί κάποιος να θεωρεί σημαντικούς πριν επιλέξει μια περιουσία άμεσα ή για το μέλλον.

5 ερωτήσεις που πρέπει να ρωτήσετε πριν να αγοράσετε ή να ενοικιάσετε.

Αυτή είναι συμβουλή που πιστεύω χρειάζεται ο καθένας μας. Όλοι μας θα ενοικιάσουμε η θα αγοράσουμε σε κάποια φάση στην ζωή μας. Συνήθως ξέρουμε τι ψάχνουμε (ή  νομίζουμε ότι ξέρουμε) αλλά όταν έρθει η στιγμή να δούμε από κοντά ένα ακίνητο να γνωρίζουμε πώς να παίρνουμε βασικές πληροφορίες για το ακίνητο –πληροφορίες που μπορεί να εφαρμόζονται σε κάθε περίπτωση ακίνητης περιουσίας.

Επιπρόσθετα μπορείτε να εξελίξετε τις συμβουλές σας και να προτείνετε τι πρέπει να ρωτήσει ένας υποψήφιος αγοραστής αν έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις. Για παράδειγμα αν θέλει να ξέρει την κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης, το ρεύμα, υπηρεσίες και διευκολύνσεις που χρειάζεται ή είναι σημαντικό να έχει κοντά του ειδικά αν πρόκειται για οικογένεια.

Συμβουλές όταν διαλέγετε διαμέρισμα για αγορά ή ενοίκιο.

Η επιλογή διαμερίσματος μπορεί να προβεί μοιραία. Πολλά πράγματα μπορούν να παν λάθος και ίσως μερικά προβλήματα δεν εντοπίζονται σε μια δυο επισκέψεις. Όπως για παράδειγμα οι θορυβώδεις γείτονες του πάνω ορόφου, η βεράντα που μπάσει νερά σε κάθε βροχή, ή το απέναντι κτίριο που καλύπτει εντελώς το ήλιο.

Μπορείτε λοιπόν να δώσετε μερικές συμβουλές σε ένα υποψήφιο αγοραστή για το πώς να εντοπίσει πριν να είναι αργά. Μπορείτε επίσης να του προτείνετε πότε είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να κάνει τις επισκέψεις του. Αυτό θα σημαίνει παρά πολλά για τον πελάτη σας και να είστε σίγουροι ότι θα τον κερδίσετε.

Πώς να εντοπίσετε ένα ενοχλητικό γείτονα πριν να αγοράσετε;

Ακόμα μια περίπτωση συμβουλής η οποία μπορεί να γίνει και σε μορφή βίντεο με χιουμοριστικό χαρακτήρα. Γενικά να ξέρετε ότι τα βίντεο και ειδικά τα χιουμοριστικά είναι πιο εύκολο να καταναλωθούν και ειδικά αν προσφέρουν και κάποιου είδους ενημέρωση.

Τα βίντεο είναι μια από της καλύτερες μορφές περιεχομένου για το κοινό σας στο Facebook και Instagram.

Μικρά ενημερωτικά βίντεο ( με χιουμοριστικό ύφος αν μπορείτε είναι καλύτερα) μπορούν να κάνουν τεράστια δουλειά στο να ενδυναμώσουν το brand σας, να αναδείξουν τις γνώσεις σας και τον φιλικό χαρακτήρα, αλλά και τον επαγγελματισμό σας ταυτόχρονα. Τα stories σε Facebook και Instagram είναι ιδανικά για αυτού του είδους περιεχόμενο.

Περιοχές και υπηρεσίες. Ένας οδηγός που θα βοηθήσει τους αγοραστές να επιλέξουν την βάση τους.

Ένας τέτοιος οδηγός μπορεί να ετοιμαστεί από την ομάδας σας σε για ηλεκτρονική μορφή (pdf) αλλά και έντυπη, χαρτογραφώντας την κάθε περιοχή και τις υπηρεσίες-διευκολύνσεις που μπορεί να βρει κάποιος.

Σημαντικές πληροφορίες που χρειάζεται οποιοσδήποτε σχεδιάζει μετατόπιση. Οι βοηθητικοί οδηγοί είναι πολύ καλή πρακτική για κάθε επιχείρηση. Οι οδηγοί μπορούν να καλύπτουν και πολλά άλλα θέματα για αγοραστές και επενδυτές. Μια έντυπη έκδοση αλλά και μια ηλεκτρονική είναι πολύ σημαντική εφόσον πλέον με το πάτημα ενός κουμπιού θα κατεβαίνει από την ιστοσελίδας σας (και μάλιστα είναι και πιο οικονομική λύση από την έντυπη) Δημιουργώντας μερικούς οδηγούς τον χρόνο είναι σίγουρο ότι θα μαζέψετε ποιοτικούς επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας.

Ελπίζω να ήταν βοηθητικά όλα τα πιο πάνω, να θυμάστε ότι θα πρέπει να δουλεύετε στην διανομή τους σε καθημερινή βάση και σε όσο πιο πολλές πλατφόρμες μπορείτε. Σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα-κανάλια, ιστοσελίδες, Google και όπου αλλού μπορείτε χωρίς να παραμελείστε εντελώς πιο παραδοσιακές μεθόδους προώθησης εφόσον σας το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας.